tiistai 14. kesäkuuta 2016

4x Kilpailuja

Ei hätää, en ole aloittanut kilpailemista uudestaan. Tai aloitin yhden kisan ajaksi. 21.5. Oulun Mustalammella järjestettyyn kilpailuun osallistuin ihan tosissani. Kavereiden painostuksesta. Ihan mukavaa touhua se oli pitkästä aikaa oli, mutta ei sytyttänyt kipinää alata uudestaan siihen hommaan. Onneksi. Kolme muuta kilpailua oli itsellä vuorossa talkoolaisena, kun Perhonjoella ja Nuolisella järjestettiin saman viikonlopun aikana kahdet karsintakilpailut, sekä senioreiden SM-kilpailut.

   Mutta pieni yhteenveto Mustalammelta. Kaj ja Tuomas samassa autossa matka Ouluun sujui sopivan jouhevasti, vaikka stratti vähän turhan aikasin olikin. Lammella oli kevyt tuuli ja ilma oli aamusta varsin kirkas, vaikka päivällä taivas pilveen menikin. Kilpailijoita oli valitettavasti vain 12, vaikka mukaan olisi enemmänkin mahtunut. Taisteluparikseni tuli toinen kesähessu, Pekka Otamo, joten mukavan leppoista kalastusta oli päiväksi tiedossa. Kisassa kalastettiin kolme 1,5h jaksoa, kahdella poolilla aina jakson aikana. Itse pääsin B-ryhmään, joten ei tarvinut kalastusta heti paukusta aloittaa. Ensimmäinen osa jaksosta sujui molemmilla erittäin hiljaisesti. Pooli 5, josta aloitimme, ei antanut koko päivänä yhtään kalaa. Onneksi jakson toisen puolikkaan pääsimme kalastamaan poolia 1, joka oli antanut hyvin kalaa heti alusta asti. Pekka ei tosin onnistunut kalaa saamaan, joten hieman itseäkin mietitytti miten kalat omiin perhoihin reagoisivat. No heti ensimmäisestä heitosta oli selvää että kalaa oli. Näykkäisyjä, tökkäisyjä ja imuja oli lähes joka heitolla. Kolme kalaa ylös jakson aikana, vaikka pari lisää ei olisi ollut pahitteeksi...

 Toinen jakso alkoi poolilta 3, josta oli kalaa myös noussut. Pekka sai omalla vuorollaan kaksi kirjolohta ylös ja kaloja näkyi jälleen runsaasti. Oma kalastus alkoi räväkästi jälleen, ekalla heitolla kala karkuun ja toisella heitolla haaviin. Tapahtumia oli tasaisesti koko jakson ja yhden kalan pudotin ihan haavin vanteelta. Onneksi jakson lopussa sain vielä kuitenkin toisen kalan haaviin. Parempaan oli kuitenkin mahdollisuudet. Jakson toinen osa kalastettiin poolissa 6, jossa oli ollut huomattavasti hiljaisempaa kisan aikana. Pekka kalasti jälleen ensin ja sai pari kontaktia kaloihin, mutta ylös eivät tulleet. Itsellene tuo pooli ei tarjonnut yhtä ahventa enempää toimintaa.

Kolmas jakso ja pääsen aloittamaan kalastuksen poolilta 2. Yksi kala irti varsin pian aloituksesta, mutta onneksi pian asia korjaantui kun sain kirjolohen haaviin. Minimitavoite kaikilta jaksoilta kalaa täyttyi ja tähän olin todella tyytyväinen. Pari tärppiä oli vielä, mutta en saanut enempää kalaa. Pekalla oli omalla vuorollaan pari karkuutust, harmi etteivät tulleet haaviin. Jakson lopun kalastimme poolia 4, jossa en saanut mitään kontaktia kaloihin.

Kilpailu oli varsin mukava ja kalaa tuli omalle kohdalle mukavasti. Sijoitus oli lopulta neljäs, mihin olin tyytyväinen. Päivän parasta antia oli kuitenkin viime talvena perustetulle seuralle tullut menestys. Taisi kuusi ensimmäistä olla Pohjanmaan Kilpaperhokalastajien jäsentä...

Todistettavasti olin paikalla! (kuva: Aki Tikkanen)

Ei kommentteja: