lauantai 22. syyskuuta 2007

Top-5 Perhot

Tässä olisi sitten kesän viisi parasta perhoa. Ei mitään uutta ihmeperhoa tänä(kään) vuonna oikeastaan löytynyt, vaan vanhoilla tutuilla kaloja tuli. Pintureita on näistä viidestä peräti kaksi, joka on todella paljon siihen nähden, miten vähän niitä tulee käytettyä. Kulunut kesä avasi silmäni pinturikalastukselle, tai oikeammin sen tehokkuudelle. Kun aikaisempina vuosina tuntui, ettei kalat oikein pintaperhoon ole halukkaita nousemaan, oli tilanne nyt päinvastainen: parilla reissulla ei kalaa tullut kuin pinturilla! Yksi perho oli tänä kesänä ylit muiden, mutta muita en sen kummempaa järjestykseen laittanut...

Kesän 2007 paras:


Flashback-larva kuulalla. Kesällä saamistani harjuksista n. 80% tuli tällä perholla. Lestijoella, Huopanalla, Äyskoskella, Pyhäjoella... Perho pelasi kaikkialla. Monella reissulla ei muilla perhoilla tullut kalaakaan, mutta tämä tuntui harjuksia kummasti miellyttävän. Ainoa mielenkiintoinen juttu oli, etten saanut perholla ainuttakaan kirjolohta tai taimenta. Kalastajassa vika kenties?


Yleisperho nro.1 kirjolohelle. Kirjolohet olivat jälleen kerran aivan hulluina tähän perhoon. Lestijoella ei kirjolle oikeastaan muuta olisi tarvinutkaan! Pelasi myös niillä muutamalla reissulla mitä tuli Ahvenlammelle tehtyä. Perho antoi kaikki saamani kirjolohet (3kpl), mitä finaalin järviosuudella Valkeisella sain.



Toinen kesän huippupintureista. Kelpasi kaloille erityisesti Lestijoella. Määrällisesti ei mitenkään hirvittävän paljoa antanut, mutta yleensä reissun isoimmat harjukset tulivat tällä.



Kesän yllättäjä. Kuulapäinen minitinseli oli varsin mukava tuttavuus. Kalastin perholla oikeastaan vain taimenta, mutta pari komeaa harjustakin tällä tuli. Myös kesän paras kalas, 56cm taimen Huopanalta, tuli tällä Tuo taimen oli kyllä kaikin puolin täydellinen: täysin ehjät evät, täysin virheetön ulkomuoto ja painoakin varmasti lähemmäs 2,5kg. Kala otti luonnonuoman Saunamontusta aivan kuohun alta keskellä päivää.



Tässä kaksi variaatiota murkusta. Toimivat harjukselle kuin tauti. Antoi kalaa Lestijoella, Huopanalla ja Äyskoskella. Myös taimenet olivat kiinnostuneita perhosta, mutta eivät vain tulleet ylös asti... Antoivat lähes kaikki kalat kesän viimeisellä reissulla Lestijoelle.

2 kommenttia:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Terve vaan Pauli! Hieno homma, että kirjoittajia tulee yhä enemmän! Linkitin tämän sinunkin blogisi tuonne omaani.

jpirkkal kirjoitti...

Jatka vaan samaa rataa, perhot näyttää hyviltä! Taidanpa noista yhden idean ottaa itsellekin kokeiluun tulevalle kaudelle...