Tässä tulisi sitten toinen rasiasta napattu perho:
Elikkäs kyseessä on ihan perus nymfi kuulalla. No näitähän löytyy jokaisen kalastajan rasiasta, mutta kerronpa omia kokemuksiani tästä. Itselläni on toiminut parhaiten isoina kokoina, 8 ja 10 ovat oleet selvästi kaikkein tehokkaimpia, varsinkin touko-kesäkuussa. Pienemmät eivät ole minulla aivan yhtä hyvin toimineet. Väreinä toiminut parhaiten kuvassa ollut sinapinkeltainen, sekä ruskea. Harjus tuntuu olevan välillä todella hulluna tähän perhoon, mutta parhaiten olen sillä saanut kuitenkin kirjolohta. Kesäisellä Lestijoella pärjää kirjolohta onkiessa melkeinpä pelkästään tällä ja mustalla liitsillä.
Perusperho kun on kyseessä, tulee sen olla rasiassa vaikka ei kalaa tulisikaan... No eipähän tämä pelkkää rasian täytettä ole. Kuten edellinenkin rasiasta poimittu perho, löi tämä itsensä läpi Huopanan karsinnassa 2005. Tuolloin kalastin kisan toista jaksoa kosken niskalla poolilla 1, joka oli Niskantalon puoleisella rannalla. Jaksoni alkoi joskus puolenyön jälkeen. Koskessa oli hirveä hätsinki päällä ja kalaa oli joka puolella. Aloitin kalastuksen tuolloin larvasetillä ja sillä yhden mitallisen taimenen sainkin. Välillä tuli muutamia alamittaisa ja sitten hieman hiljaisempaa. Perhot vaihtuivat ja tämä perho eksyi siimaan. Nopeassa tahdissa tuli tällä kaksi mitallista taimenta ja useita muutaman sentin alamittaisia. Eipä ollut ennen tuota vapakäsi alkanut missään kalojen takia kramppaamaan... (eikä kyllä pahemmin tuon jälkeenkään)
Ja sitten takaisin tähän päivään. Perhoja on kyllä syntynyt todellista pikavauhtia viimepäivinä. Larva- ja nymfirasiat ovat oikeastaan enää muutamaa perhoa vaille valmiit ensi kauteen. Tietenkin liitsit, pinturit ja järviperhot odottavat vielä huomattavia täydennyksiä. Joten ei ne sidottavat (onneksi) vielä ole loppuneet. Lauantaina olis tarkoitus lähteä jahtaamaan merelle taimenta. On ollut niin inspiroivia kuvia Perhokalastajat.netissä ja Harri Hytösen blogissa, että on pakko itsekkin täästä koittamaan...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti