maanantai 16. toukokuuta 2016

Kevättä rinnassa

Kevät on ehtinyt jo hyvään alkuun ja mieli alkaa vähitellen tajuamaan kesän olevan lähellä. Vuoden parhaat ajat ovat siis jo käsillä. Valon lisääntyminen, lämpimät päivät ja maiseman asteittainen vihertyminen ajavat perhokalastajat vesistöjen äärelle. Tätä on odotettu koko pitkä talvi! Ennen keväisten kalareissujen purkua on kuitenkin päivittää hieman mitä on tullut sidontapenkistä askeihin.

Streamerkalastus on jäänyt totaalisesti paitsioon itselläni, jos ei nyt lasketa tinseleiden ja surffien uittamista. Mutta tähän asiaan on tulossa muutos, sillä jonkin verran on tullut nyt sidottua ihan perus-streamereita. Ja niitä olisi tarkoitus uitella nyt keväällä ja kesällä.

Keltainen Spuddler
Aski alkaa täyttymään...
Kalassakin on tullut käytyä. Huhtikuussa tehdyt reissut Lestijoelle ja Ähtävänjoelle eivät juurikaan kokemusta enempää tarjonneet. Tosin odotuksetkaan eivät kovin korkealla olleet, mutta kalaan oli päästävä. Lampi- ja järvikalastus on sen sijaan ollut välillä oikeinkin laadukasta. Ahvenlammella, Stipikillä, Seljesissä ja Nuolisessa käydyt reissut ovat tarjonneet hyvin tapahtumia sekä itselle, että kavereille. Erityisesti uutena paikkana Stipik teki hyvän vaikutuksen laadukkaalla kevätkalastuksella. Ennen kevään ensimmäisiä istutuksia tehdyt reissut antoivat mukavasti nättejä kirjolohia nymfeillä ja boobyillä. Kalat olivat todella kovia taistelemaan ja antoivat hyvän vastuksen. Harvinaisen tästä keväästä tekee sen, ettei vielä yhdeltäkään seisovan veden äärelle tehdyltä reissulta ole tarvinut tullu ilman saalista pois. Mutta eiköhän sekin ole vielä edessä...

Ahvenlammen buzzeriin erehtynyt siika
Stipik

Ei kommentteja: