maanantai 12. marraskuuta 2007

Järvirasian täydennystä

Onpahan ollut hieman hiljaisempaa tässä kalastusrintamalla, joten olenkin keskittynyt sidontaan. Nymfejä, liitsejä ja pintureita on tullut sidoskeltua, mutta ennenkaikkea järviperhorasia on saanut paljon täydennystä. Kevyitä liitsejä tietenkin pääasiassa, mutta myös muutamia "vaappuja":


Näillä on mukava onkia, kun mikään muu ei kelpaa. On pelastanut monta tyhjää reissua. Perhon idean sain jostain vanhasta ERÄ-lehden ohjeesta. En oikein vakavasti jaksanut tähän perhoon suhtautua, kunnes se erään tyhjän järvireissun loppupuolella jotenkin eksyi siiman jatkeeksi ja nopeassa tahdissa antoi yhden kirjon ylös ja muutaman karkuutuksen. On toiminut parhaiten hitailla ja pitkillä vedoilla varsin matalissa paikoissa. Kisoissa en tällä kyllä ole yhtään kalaa saanut, vaikka on tullut uitettuakin...

2 kommenttia:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Aika velmun näköisiä vehkeitä tulee. Efekti lienee aika sama kuin magic headin kanssa, eli uintia pukkaa. Tuo vaan taitaa kelluttaa hiukan enemmän. Ovatko miten viheliäisiä heittää? Ite en ainakaan suuresti nauti vastaavien heittämisestä kun ilmanvastus on aikamoinen.

Pauli Salmela kirjoitti...

Yllättävän helppoja nämä ovat heittää. Ainoastaan peruketta meinaavat pitkissä heitoissa kiertää. Uinti on semmoista poukkoilua puolelta toiselle, riippuen tietenkin nopeudesta. Tuo foami kyllä kelluttaa perhoa, mutta upposiimalla kalastamalla tai sitomalla lyijyä rungolle tämäkin ongelma poistuu.