perjantai 18. heinäkuuta 2008

Itkeä vai nauraa?

Kyllä syö miestä. Alkaa tympäisemään nämä jatkuvat vaparikot. Olin tänään hieman ottamassa tuntumaa kahdenkäden välineisiin Lestijoella. Sunnuntaina on tarkoitus kohti Utsjokea lähteä, eikä ihan kylmiltään viitsi mennä Tenolle heittimään. No, hieman ehdin jo alaheittoon totuttautua, kunnes aloitin takurin treenaamisen. Perho toisella heitolla kiinni johonkin ja etuheitossa vapa sanoikin naps... Viime lauantaina katkesi Kuhmossa 6-luokan 9' keppi. Kesän aikana on mennyt se jo aikaisemmissa kirjoituksissa mainittu 4-luokan vapa kolmesti poikki.

Kaikkia katkenneita vapoja yhdistää merkki: Vision. Ja mallihan oli kaikissa GTfour. Nuo molemmat kevyet vavat ovat olleet tämän vuoden ostoksia, mutta tänään katkennut 10-luokan 14' on ollut reilut kaksi vuotta käytössä. Ja on muuten ollut vähällä käytöllä: varmaankin kymmenisen kalastuspäivää on yhteensä tullut.

Kaikki vavat ovat olleen hyvällä pidolla ja muutenkin aika varovainen niiden kanssa olen ollut, eikä tapoihin kuulu pahemmin vapoja muuten katkoa... Ei ole mukava kalastaa, kun ei voi välineisiinsä luottaa. Kaikki kaapista löytyvät vavat ovat Visionia juurikin sen vuoksi, että ne ovat kestäneet hyvin, ovat edulliasia ja sopivat käyttötarkoituksiini hyvin. Ennen tätä kesää olen saanut vain kaksi vapaa poikki. Ei näin huonoa tuuria voi olla...Eihän?

Ei kommentteja: