maanantai 1. syyskuuta 2008

Sm-finaali Oulanka 30.-31.8.

Suurin odotuksin lähdin kisaamaan Oulangalle, mutta mahalaskuhan kisasta tuli. Oulankajoki, Savinajoki, Savilampi ja Taimenjärvi toimivat tämän vuoden kilpailun näyttämönä. Kisasta itse odotin tiukkaa ja vähäkalaista korkean veden ja ennakkoon vaikeiden järvien vuoksi. No kaloja kilpailussa tuli 187kpl. Huomattavaa oli jokiosuuksilla alamittaisten suuri määrä. Savilampi oli odotusten mukaan tyly paikka, sillä kukaan kilpailijoista ei saanut sieltä hyväksyttävää kalaa. Taimenjärveltä tuli istutettuja taimenia, sekä siikoja sitten odotettua enemmän. Kirjoitan tähän muutamalla lauseella omien jaksojen tapahtumat, mutta analysoin vasta oman suorituksen muutaman päivän päästä, kunhan saan mietittyä mikä meni vikaan...

Jakso 1, Savilampi

Hiljainen kaksituntinen tuli veneessä istuttua, ei mitään kontaktia kaloihin.

Jakso 2, Savinajoki pooli 4

Ihan mukava pooli, jossa alkutarkastelussa löytyi kaksi paikkaa joista oletin kalojen tulevan. No niistä kalat sitten tulivatkin, mutta vain yksi mitallinen (31cm). Alamittaisia tuli sitten liki 30 joukossa useita 28-29cm. Ei paljoa tuo yksi kala auttanut, sillä kalalla sai sijoituspisteet 10, mikä olisi sama kuin ei olisi saanut kalaa ollenkaan.

Jakso 3, Savinajoki pooli 3

Rupakiven pooli. Täydellisen näköinen syksyn harjuspaikka. Kosken matalahko loppu ennen suvantoa. Kalaa paikassa oli todella paljon. Kaksi mitallista ylös(31cm ja 32cm). Jälleen valtavasti alamittaisa. 40-50 alamittaista harjusta, joista viisi tai kuusi oli yli 29cm... Jaksosijoitus 5.

Jakso 4, Oulankajoki pooli 19

Ankean oloinen pooli. Oikeastaa ainoa harjukseslta haiskahtava paikka oli poolin yläosan syvä monttu ja pieni seesteinen virta ennen kovaa ja matalaa koskea. Kalastin lähes koko jakson tuota monttua, sekä hieman siitä alempaa alkavan kosken yläosaa. Alamittaiset kiusasivat jälleen, mutta mitallisia ei perhoissa käynyt. Suurin harjus oli 29,6cm, jolla ei paljoa juhlita... Alamittasia n. 30kpl joista puolet taimenia.

Jakso 5, Taimenjärvi

Ottipaikat ja perhot olivat tiedossa, miten tulisi uittaa, mutta ei niin ei. Jaksolla muutama varovainen tärppi, mutta ei muuta. Ei vielä tietoa mikä meni pieleen. Muu porukka tuntui ihan hyvin saaneen kuitenkin kalaa.

Jakso 6, Taimenjärvi

Sama juttu kuin jaksolla 5. Tärppejä mutta ei muuta. Oikeilla paikoilla taas kalastettiin ja juuri samanlaisilla perhoilla ja uitoilla, kuin kaverit, jotka kalaa saivat. Mutta kun ei vain kalaa tullut. Oli todella turhauttavaa.

Sijoitus oli kilpailussa 36. joka oli todella suuri pettymys. Lähdin ehdottomasti hakemaan sijoitusta kymmenen joukkoon, mutta nyt jäätiin noista tavoitteista reilusti...

Järjestelyt pelasivat varsin mallikkaasti, vaikka alussa pientä säätöä olikin. Järjestäjät olivat nähneet todella suuren vaivan, jotta kilpailijat todella viihtyisivät. Kiitoksia järjestäjille! Onnittelut kilpailussa pärjänneille. Kyllä kisassa oikeat miehet kärjestä taas kerran löytyivät!

1 kommentti:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Sitähän on nopeasti saatu pikainen rapsa aikaiseksi. Täydellisempää odotellessa...Täytyy yrittää itekin analysoida kisa läpi ja kirjoitella sitten raporttia.