lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kahluusauvan tuunausta

   Tammikuu meni ja helmikuukin ehti vierähtää ettei tullutkaan kirjoitettua mitään. Perhoja on tullut sidottua rauhalliseen tahtiin, muutama päivässä. Lohiperhorasiat alkavat vähitellen saada kaipaamaansa sisältöä, eikä hirveää hätää sen osalta enään ole. Sidontapöytä vaan on edelleen kamalassa kaaoksessa lohiperhojen jäljiltä, joten pari tuntia saa sen siivoamiseen käyttää ennen kuin aloittaa muiden perhojen sitomisen.
   Kauden ensimmäinen kalastusreissukin lähestyy kovaa vauhtia. Oikeammin kyseessä on ensimmäinen kalastusreissu yli puoleentoista vuoteen. Viime kesä meni kokonaan kalastamatta, kuten aikaisemmin tuli kerrottuakin. Mutta nyt pitkä odotus päättyy. Pohjanmaan Kilpaperhokalastajien kanssa pidämme korkeanpaikanleirin Lestijärvellä. Tarkoitus on punoa juonia tulevalle kilpailukaudelle ja samalla päästä hieman kalastamaan Lestijoelle. Toivottavasti sumarit ovat jo heränneet talven jäljiltä, vaikka ajankohta hieman aikainen onkin.
   Yksi hankintakin tuli tuossa tehtyä, nimittäin uusi kahluusauva. Edellinen Visionin kokoontaittuva siirtyi eläkkeelle yli 10 vuoden palveluksen jälkeen. Mallihan pysyi täysin samana, erittäin tyytyväinen nimittäin olen ollut tuohon sauvaan. Sen verran tukeva, että tällainen reilumman elopainonkin omaava kalamies voi siihen huoletta nojata. Sopivan painava ettei ihan helposti virta pääse sitä heittelemään. Myös useampiosaisena saa helposti piiloon koteloonsa, kun käyttöä ei ole.

Tuunattu Visionin kahluusauva
   Nyt siihen tuunaukseen. Kahluusavan kovimmalle kulutukselle joutuu sen alin kappale. Tämän osan suojaamisen olin vanhassa sauvassa hoitanut pätkällä puutarhaletkua ja ilmastointiteipillä. Kyseinen viritys ei esteettisesti ollut kovin kaunis, eikä kulutuskestävyyskään ollut parasta luokkaa. Pari kertaa kaudessa sai yleensä teipit vaihtaa. Nyt päätin kokeilla kuitenkin uutta ratkaisua tuohon ongelmaan. Ostin rautakaupasta isoa (25mm) kutistesukkaa ja lämmitin sen sytkärillä sauvan alimman osan päälle. Todella napakan ja huomaamattoman suojan sai näin aikaiseksi. Kestävyys selviää sitten aikanaan, mutta odotukset ovat korkealla.


Ei kommentteja: