tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kauden avaus Huopanalla 25.3.

   Kausi alkoi tänä vuonna sitten Huopanalta. Koskaan aikaisemmin ei ollut sumariseissua tullut tehtyä kyseiseen paikkaan, joten jännän äärellä oltiin. Myös pitkä tauko kalastuksesta piti huolen että intoa oli läheä aamulla matkaan. Kyytiin Kokkolasta lähti myös Tuomas, joka oli jo päässyt kalastukauden aloittamaan Lestijoella.
   Keli oli varsin arktinen, lämpötila nousi yli nollan vasta n. klo 11, eli kun oltiin ehditty hetkinen jo kalastamaan. Myöskään navakka tuuli ja lumi/räntä/vesisade ei varsinaisesti tehnyt kalastuksesta nautinnollisempaa. Olosuhteet vaikuttivat myös sumukorentojen määrään, sillä koko päivän aikana ei nähty kymmentä korria enempää.

Saunasuvantoa räntäsateessa
Päivän ensimmäinen: puolikas simpukka
   Haastavista olosuhteista huolimatta kalat olivat mukavan aktiivisia koko päivän. Tuomas sai kolme kalaa ylös ja minä yhden, sekä lukuisia tärppejä ja karanneita oli molemmilla. Kovin isoja kalat eivät olleet, Tuomaksen 45cm oli päivän paras. Kaloja näkyi pinnassa jonkin verran, vaikka yhtään korentoa ei päivän aikana vedessä näkynyt. Varmaan kalvosta söivät nymfejä. Parhaiten toimivat pieni musta liitsi, sekä mustat nymfit.

Somehetki
Tuumaustauolla...
   Toivottavasti pian pääsee uudestaan kalaan, mahdollisesti Lestijoelle tai sitten uudestaan Huopanalle. Olisi mukava päästä näkemään hieman enemmän pinnassa aktiivisia kaloja. Perhoja on tullut sidottua sormet ruvella viime päivät, mutta siitä kirjoitan lisää hieman myöhemmin...

Ei kommentteja: