torstai 25. lokakuuta 2007

Karsintoja vuodelle 2008

No nyt saa sitten jo alata ensi kesän kilpailuja miettimään. Karsintakilpailujen aikataulu on julkaistu tuolla Vapaa-ajankalastajien sivuilla. Viisi karsintaa sieltä itselle hyppäsi ainakin silmille, joihin tekisi mieli osallistua. Harmittaa vain Pyhäjoen karsinnan puuttuminen... Vaikka voihan tuohon tietenkin vielä muutoksia tulla.

Perhojoellakin karsinnat nyt on ensimmäistä kertaa. Varmaan mielenkiintoinen kilpailu tulee siellä olemaan, kaikille tuo Perhojoki on uusi paikka kilpailun kannalta. Näkyipä sitten olevan myös Sm-finaalinkin paikka jo päätetyn, eli Oulankajoella Kuusamossa on kilpailut. Eipä oikeastaan parempaan paikkaan olisi noita voinut kisoja laittaa.

9 kommenttia:

jpirkkal kirjoitti...

Oletko kalastanut tuolla Oulangalla aiemmin? Itselleni täysin uusi paikka ja muutenkin Kuusamon alueesta kokemukset rajoittuu pariin viikkoon.

Sellainen kuva ollut tähän saakka ettei Oulanka olisi Kuusingin veroinen paikka. Ainakin ne viime kesän karsinnat oli aika surkeat mitä olen kuullut. Lienee nuo finaalit vähän eri alueella kun paikkakuntakin on Kuusamo.

Pauli Salmela kirjoitti...

Valitettavasti en ole (vielä) päässyt paikalla käymään. Paljon hyvää olen kyllä paikasta kuullut. Ja useammalta eri henkilöltäkin. Toivottavasti en paikkaa kuulopuheiden perusteella liikaa hehkuttanut...:D

Kuusinkihan on huomattavasti Oulankaa tunnetumpi, ja kun ei itselläni kummastakaan paikasta ole mitään kokemusta, on vaikea sanoa kumpi olisi parempi paikka kisat pitää. Kunhan vain saa harjusta kalastaa...:D

Noista karsinnoistakaan en osaa sen kummemmin mitään sanoa, mutta kuulemma HIEMAN liian aikaisin kisat siellä olivat.

Heikki Kurtti kirjoitti...

Minäkin sinne eksyin tänne, hyvä blogi!

Oulangan karsinnat olivat viimeksi joen latvaosilla, missä harjuskanta on aika heikko. Finaalit ilmeisesti ovat Kiutakönkään alapuolisella osuudella, tosin tuosta ei ole minulla varmuutta. Kuitenkin hieman huolettaa mm. viimekesän Oulanka Open -kisa, jossa ei tuotu ainuttakaan mitallista harjusta punnitukseen. Noh, toivotaan parasta.

jpirkkal kirjoitti...

Ok, uskalsin vaan tämän "Eipä oikeastaan parempaan paikkaan olisi noita voinut kisoja laittaa." lauseen perusteella olettaa että olet paikan vakiokävijöitä!

Mites tuossa Oulanka Openissa oikein kävi, löysin muutaman ilmoituksen kisaa ennen, mutta tuloksia en?

Heikki Kurtti kirjoitti...

Tuossa Oulanka Openissa ei siis saatu 07 ainuttakaan mitantäyttävää taimenta tai harjusta. Varmaan porukka taimeneen keskittyi, mutta aina siellä joku harjustakin yrittää. Kyllä Oulangalta varmasti harjusta löytyy paikoitellen hyvinkin, mutta onkohan sitä tarpeeksi tasaisesti hyvien poolien aikaansaamiseksi.

Pauli Salmela kirjoitti...

Tuli sitten heti liikaa kuitenkin hehkutettua. Ei pitäis kirjoittaa asiasta, josta ei mitään tiedä...

Mihinkähän aikaan tuo Oulanka open on järjestetty tänä vuonna? Viime vuoden kisa oli 9.6. mikä voi olla hieman aikaisin harjusta ajatellen (riippuen tietenkin kesän etenemisestä), mutta ei se tuota taimenen poissaoloa kyllä selitä...

Heikki Kurtti kirjoitti...

Taimenen "poissaolon" selittää lähinnä se, että Oulangan mitantäyttävät taimenet lienevät n. 99% näitä Paana- ja Pääjärvistä nousseita monikiloisia kirkkaita kaloja, jotka eivät joessa mitään syö. Samoja kalojahan ovat Kuusingin ja Kitkan taimenetkin. En muista koska se Open järjestettiin ,mutta
ei ei siellä tietääkseni tulvassa kalastettu. Mutta tosiaan en ole itsekkään tuolla alempana kalastellut, toivotaan parasta...

Heikki Kurtti kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
jpirkkal kirjoitti...

Loppukesä yleensä on hyvää aikaa paikassa kuin paikassa, joten toivotaan nyt että finaaleissa tulee sitä kalaakin sitten sen verran ettei arpajaisiksi mene.