torstai 4. kesäkuuta 2009

Lähialueen kalapaikoilla

Tässä on tullut parina viime päivänä kierreltyä paikallisilla kalapaikoilla. Maanantaina tuli tehtyä reissu Lestijoen Torni- ja Hirvikoskille. Tarkoitus oli kalastaa harjusta larvoilla. Mutta hieman haluttomia olivat harjukset perhoihin ottamaan. Tornikoskelta taisin saada kolme alamittaista harjusta ja Hirvikoskelta kaksi. Tornikoskelta tuli kyllä kaksi kirjolohtakin, jonka toisen pääsin koukuttamaan oikein näköhavainnon perusteella, kun kala oleli pienessä suvannossa ja kelpuutti kuulapupan. Toinen tulikin jo sitten perinteisemmin, eli pienellä mustalla liitsillä. Kalojen kuntoa vain täytyy ihmetellä, sillä kalat oli ilmeisesti istutettu jokeen parisen viikkoa sitten, mutta olivat todella huonossa kunnossa. Molemmat kalat olivat laihoja ja isopäisiä eivätkä väsytystä tarvineet. Isomman kalan pituudeksi arvioin n.55cm, mutta painoa oli vain n. kilon verran... Mikähän lienee syynä?

Tornikoskea

Tiistaina suuntasin sitten Hekkalankoskelle. Hieman kyllä hirvitti mennä tälle koskelle, sillä viime kesä oli harjusten suhteen todella huono. En onnistunut saamaan ainuttakaan mitallista harjusta koko vuonna ja monena iltana ei tuloksena ollut edes alamittaisiakaan. No hiljaisesti alkoi nytkin kalastus, mutta sitten pääsin todistamaan erittäin harvinaista näkyä Lestijoella: taimen jahtaamassa salakoita! Nopeasti vain tinseli siiman päähän ja eiköhän taimen tämän hyväksynytkin. Tosin mikään iso kala ei ollut, mutta n.40cm kuitenkin. Ja arvio oli silmämääräinen, kun kala onnistui itsensä rimpuilemaan hypyn jälkeen irti. No siitä sitten larvastelu jatkui ja alkoi tulostakin harjusten muodossa tulemaan. Illan saldoksi tuli lopulta 11 harjusta, joista kolme oli yli 30cm. Kuvassa on illan isoin, noin 37cm mittainen.


Eilen menin sitten käymään Perhonjoella. Karsintakilpailusta oli jäänyt varsin paljon hampaankoloon ja piti käydä kokeilemassa osaako kirjolohta enään kalastaa. Aloitin kalastuksen Markunkoskelta ja varsin vauhdikkaasti lähtikin homma käyntiin sillä ensimmäisen puolen tunnin aikana oli haavissa käynyt kolme kirjolohta ja yksi katkonut siimat. No onneksi tahti tästä hieman hiljeni, mutta kolmen tunnin piiskaamisen tulos oli kuitenkin kuusi pussitettua kirreä ja neljä karkuutusta. Kävin vielä Ojalankoskella heittelemässä parhaat ottipaikat lävitse ja tuloksen oli sielläkin yksi karkuutus. Erittäin mukava reissu, kun kalat olivat kunnolla otillaa. Myös kalojen antama vastus oli todella kova. Sai oikein kunnolla vääntää, vaikka eivät normaaleja annoskaloja isompia olleet.

Ei kommentteja: