tiistai 2. kesäkuuta 2009

Perhonjoen karsinta

Tässä tulis meikäläisen raporttia Perhonjoen Sm-karsinnasta.

Kilpailuhan käytiin Perhonjoella Mosalan-, Markun- ja Ojalankoskilla. Jokaisella koskella oli neljä poolia ja kaikilla koskilla kalastettaisiin yksi 1h20min jakso.

Menin Kaustiselle jo perjantai-iltana auttamaan mikaa kaiksisa mahdollisissa järjestelyissä. Paljonhan hommaa kisojen järjestämisessä on ollut ja Mika siitä on suurimman osan tehnyt ja me muut seuran jäsesnet olemme siinä "hieman olleet apuna", joten suuri kiitos siitä Mikalle ja tietysti muillekkin mukana olleille!

No lauantaina aamulla arpa heitti minut A-ryhmään, eli heti ensimmäisellä jaksolla pääsisi kalastamaan. Aloittaisin kalastukseni Ojalankosken poolista 5 eli niskapoolista.

Jakso 1, pooli 5, Ojalankoski

Aloitin kalastuksen aivan poolin alarajan vaudikkaimmasta virrasta, sillä suurin osa poolista oli varsin hidasta suvantoa. Toki tiesin suvannossa ja niskalla kaloja olevan, mutta ajattelin säästää sen myöhemmäksi jaksoa. Kalastusta takana reilut 20min kun ensimmäinen kille haavissa. Kauan kesti tämän ensimmäisen saaminen. Muutenkiin tuntui kalastus hirveältä säätämiseltä, eikä oikein saanut kunnon tuntumaan kalastukseen. Puolet jaksosta takana ja siirtyminen poolin ylärajalle. Täältä meilkein heti toinen kirjolohi ylös. Tähän sitten kalantulo loppuikin, vaikka muutama varovainen tärppi vielä olikin. Jaksosijoitukseni oli 4. Kalantulo oli ollut ennakoitua heikompaa. Ristolainen Ville vei A-ryhmän jakson itselleen 5 kirjolohella.

Valvoin tämän jälkeen Rääpysjärven Terhon kalastusta juuri kalastamallani poolilla. Hän onnistui yhden kirjolohen siitä saamaan.

Jakso 2, pooli 12, Markunkoski

Valvoin ennen kalastusjaksoani Ville Sandelinin kalastusta poolilla 10. Kolme kirjolohta oli todella hieno suoritus.

Pooli 12 oli ennakkoon mielestäni kilpailun paras pooli, mutta hieman pieleen meni... En saanut koko jaksona ainuttakaan kunnon tapahtumaa. Muutenkin edellisen jakson säätäminen tuntui jatkuvan. Ei vain saanut itsestään tarpeellista irti, jotta olisi saanut edes yhden kalan jaksolta. A-ryhmän toisen jakson vei nimiinsä Esa Pölkki 3:lla kalalla.

Jakso 3, pooli 2, Mosalankoski

Jälleen valvonta ennen kalastusta. Terhoa valvoin poolilla 4, mutta yhtä karkuutusta enempää tapahtumia ei hänellä ollut.

Oma kalastus alkoi tuntumaan tällä jaksolla jo "vanhalta tutulta" jä tämän totesi myös yksi kirjolohi. Enempää tapahtumia ei vain sitten siunaantunut. Vaikka tämä jakso oli mielestäni paras kilpailussa kalastamani, jäi tuleviin kisoihin runsaasti parannettavaa. Kolmanne A-ryhmän jakson otti itselleen jälleen Esa Pölkki, tosin nyt 2:lla kalalla.

Kilpailut ohi ja takki tyhjänä. Paremmin olisi pitänyt kalastaa,eli hyvänä kuolutuksena tämä jälleen toimi... Kilpailu oli kuitenki järjestelyjen puolelta onnitsunut ja paljon kiitosta saatiinkiin. Kaloja tuli kisassa yhteensä 74kpl, joka on hieman enemmän kuin viime vuonna. Mutta kalojen määrään joka kisoja varten istutettiin (n. 100/koski) oli tämä varsin hiljainen kilpailu. Itse odotin kisassa saatavan n.140-150 kalaa. Mutta toivottavasti ensi vuonna on jälleen kala hieman paremmalla syönnillä...:)

Paremmuus saatiin kuitenkin selville ja Villet kisan veivät:

Kilpailija / Jaksopisteet / Kalapisteet / Kaloja

1. Ristolainen Ville / 6 / 7760 / 8
2. Sandelin Ville / 8 / 4800 / 5
3. Vainio Ville / 9 / 5620 / 6
...
8. Kujala Kaj / 17 / 2840 / 3
...
12. Salmela Pauli / 21 / 2820 / 3
...
17. Rissanen Vesa / 27 / 2820 / 3
18. Rääpysjärvi Terho / 29 / 1760 / 2

Oma sijoitukseni ei tietenkään lähelläkään sitä mitä haeittiin, mutta leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

Omasta puolestani kiitokset kilpailijoille! Oli mukavaa jälleen hyvässä seurassa kilpailla!

Ei kommentteja: