tiistai 24. kesäkuuta 2008

Pyörähdys Huopanalla

Eilen tuli sitten päivä vietettyä yhdellä mielipaikoistani. Huopanalle on aina mukavaa mennä kalastamaan. Pelkäsin hieman täyteen myydyn kosken olevan ruuhkainen, mutta aamulla kun tulin kuuden aikaan paikalle, ei muita kalassa ollut. Ja rauhassa saikin onkia miltein puolille päivin... Kalaa ei vain oikein tullut odotettuun malliin. Vesiperhosia ja päiväkorentoja kuoriutui runsaasti, mutta kalat eivät todellakaan olleet mitenkään aktiivisia. Suurin taimen jonka sain oli niukasti yli 40cm, muut isommat mitaltaan 35-38cm. Harjuksiakaan ei oikein tuntunut löytyvän kuin muutama, mutta isoin olikin sitten jo varsin komea:


Mittaa tuli n. 45cm, joten ennätys parani useamman sentin! Kuninkaanväylän niskalta pinturiin kala erehtyi. Hiljainen oli ollut juhannuksen aika kuulemma koskella. Ei montaa mittakalaa kalastajaa kohden ole tullut. Vesikin oli yllättävän viileää, n.15 asteista.


Huopanan karsintakilpailuun löytyi muutamia uusia ideoita, mutta varsin vähälle odotuksiin nähden ideat jäivät. No toivotaan veden hieman lämpenevän ja kalojen aktivoituvan kilpailuun mennessä.

No se siitä, nyt hieman avautumista.

Onnistuin Huopanalla katkomaan jo kolmannen kerran (1. kerta EM-kisoissa Espanjassa, 2. kerta Merikarvian karsinnassa) tälle kesälle Visionin GTfour #4 9'6 -vapani. Sain vavan maahantuojalta takaisin edellisen katkaemisen jäljiltä viime torstaina ja eilen sitä sitten ensimmäistä kertaa ulkoilutin. Eiköhän vain mennyt heti poikki: perhot puussa ja yksi nykäisy...naps! Kaikki kolme katkeamista ovat olleet lähes identtisiä: perho ollut puussa/pohjassa, nykäisy --> vapa keskimmäisestä osasta poikki n. 7cm kärjestä. Soitin asiasta maahantuojalle joka aikoi tarkistaa onka vastaavia tapauksia ollut muillakin, vai onko ollut näin huonoa tuuria... Jokin perustavaa laatua oleva virhe täytyy olla kyllä kyseessä, sillä tämä on ainoa vapa joka on noin minulla katkennut. Ja eika reippasti olen tottunut perhoja irti kiskomaan. No eipä voi mitään. Kiitoksia kuitenkin maahantuojalle hyvästä, nopeasta ja ennen kaikkea ystävällisestä palvelusta asian suhteen!

3 kommenttia:

jpirkkal kirjoitti...

Jaahas, sama vapa sama vika.

Mulla ja VA:lla katkes sama vapa ja sama osa Uuden Seelannin reissulla samana päivänä!

Toimivat osat tuli kyllä pikasesti tilalle mutta hiukan jäätiin miettimään oliko vavassa jotain vialla?

Jarkko Suominen kirjoitti...

Janne olikin jo ehtiny raportoida meidän reissukokemukset. Jotain pientä häikkää taitaa kyseisessä mallissa olla, sen verran monta samanlaista tapausta mahtuu pienen ajan sisään...

Pauli Salmela kirjoitti...

Eipä siinä oikein auta mikään jos noin katkeilee. "Onneksi" en olen ainoa jolla tämän vavan kanssa on ollut ongelmia...