tiistai 10. marraskuuta 2015

Kisalaillinen punttilarva ja sidontanurkkaus

   Parin vuoden sekalaisen ja vähäisen perhonsidonnan jälkeen sain vihdoinkin laitettua oman perhonsidontanurkkaukseni järjestykseen. Aikaisemmin kaikki kamat ovat olleet pienessä kaaoksessa parissa muuttolaatikossa, josta on aina koitettu tarpeet kulloinkin sidottaviin perhoihin kaivaa. Ei oikein houkutteleva ajatus ja se on näkynyt myös sidottujen perhojen määrässä.
   Nyt tosiaan on kaikki hyvässä järjestyksessä kaikki käden ulottuvilla. Sopivan väljä on tuo sidontapöytäkin, vaikka pieneltä kuvassa näyttääkin. Tarkoituksena olisi vielä tehdä teline työkaluille ja parille käytetyimmälle lankarullalle, jotta nekin olisivat aina oikeassa paikassa. Nyt kun vaeltelevat hieman sidontapöydällä etsien sitä paikkaansa. Mutta sekin asia korjaantuu.


   Uskollisesti jo liki 15 vuotta palvellut perhonsidontapenkki Fly-Mate alkaa esittämään pieniä ikääntymisen merkkejä. Leuat ovat hieman kuluneet ja muutenkin alkaa tuhansien perhojen väsymys painamaan. Uusissa leuoilla asia koraantuisi, pitäisi vain viitsiä kysellä liikkeistä saisiko pelkät leuat ostettua. Eihän tuo kokonaan uusi penkki paljoa maksaisi, mutta ei raaskisi vanhaa kokonaan eläkkeelle siirtää...


   Tuli tuossa pari päivää sitten sidottua muutama kunnon syvyyspommi. Painoa tälle hirvitykselle tuli puntarin mukaan 1,7 grammaa. Koukkuna Knapekin G julmana kokona 6. Painoksi kolme 3,8mm tungstenkuulaa ja sopivasti lyijyä. Vielä olisi tarkoitus sitoa muutama tällainen, mutta neljällä kuulalla, jos pääsisi sillä yli 2 grammaan perhon painossa.
   Rasiassa on hyvä olla muutama todella painava perho jotta ei jää harmittamaan sen syvimmän näkemäsi montun reunalla. Solakka "puntti" vie tehokkaasti litkan muut perhot lähemmäksi kaloja. Kilpailuissa tämä on tärkeää ja siksi tämä perho onkin ns. "kisalaillinen".

Ei kommentteja: